luni, 3 octombrie 2016
Compot de struguri
Un alt mod de a face compot, pe care il stiu de la soacra mea, in acest fel e mult mai simplu si mai rapid.
Intotdeauna sterilizam borcanele, fie ca e vorba de compot, fie ca e vorba de bulion sau zacusca. Sterilizarea o facem pentru 30 min in cuptor, la 100 °C.
Se pun fructele, se adauga 2 linguri zahar (sau dupa preferinte) se umplu borcanele cu apa calda spre fierbinte (nu clocotita, pentru a evita craparea borcanelor!) se pun capacele, si la fel ca in primul caz, se pun circa 30-40 min dupa ce clocoteste apa din oala, pentru serilizare
In acest fel am facut in jur de 100 borcane compot de mere, struguri, piersici, prune, gutui.
Simplu si rapid, fara batai de cap! :)
PS: Daca borcanele sunt foarte vechi si nu le mai putem scoate fata (cum sunt ale mele, spre ex.) este mai bine sa le utilizam in alte scopuri, cum ar fi suporturi pentru creioane, etc... Pentru compoturi, mai bine cumparam altele noi, nu costa o avere!
Cele Mai Bune 10 de Îngrășăminte Naturale pentru Plante
Vrei să îți îngrijești plantele în mod natural și eficient? Iată 10 îngrășăminte naturale pe care le poți folosi cu succes în grădina ta:...

-
Dezinfectarea bulbilor de ceapă cu bicarbonat de sodiu înainte de plantare poate fi benefică pentru prevenirea bolilor și infecțiilor fungic...
-
Astazi m-am intors in copilarie dupa ce am vazut tutorialul lui Rux broscuta saltareata-origami din revista Atelierul. Mi-am adus aminte ca...