Compot de struguri


Un alt mod de a face compot, pe care il stiu de la soacra mea, in acest fel e mult mai simplu si mai rapid.
Intotdeauna sterilizam borcanele, fie ca e vorba de compot, fie ca e vorba de bulion sau  zacusca. Sterilizarea o facem pentru 30 min in cuptor, la 100 °C.
Se pun fructele, se adauga 2 linguri zahar (sau dupa preferinte) se umplu borcanele cu apa calda spre  fierbinte (nu clocotita, pentru a evita craparea borcanelor!) se pun capacele, si la fel ca in primul caz, se pun circa 30-40 min dupa ce clocoteste apa din oala,  pentru serilizare
In acest fel am facut in jur de 100 borcane compot de mere, struguri, piersici, prune, gutui.
Simplu si rapid, fara batai de cap! :)

PS: Daca borcanele sunt foarte vechi  si nu le mai putem scoate fata (cum sunt ale mele, spre ex.) este mai bine sa le utilizam in alte scopuri, cum ar fi  suporturi pentru creioane, etc... Pentru compoturi, mai bine cumparam altele noi, nu costa o avere!