luni, 6 iulie 2015

Gem de caise si cirese

Combinatia de caise si cirese este ideala pentru un gem pur si simplu delicios! La 3 kg de fructe am folosit 1 kg zahar si mi-au iesit 3 borcane a cate 750 gr fiecare. Spuma inlaturata, foc mic pana se ingroasa. Incercati combinatia si pe urma imi povestiti ;)


2 comentarii:

  1. Ce combinatie interesanta :D!! Si ce bine arata!!
    Si noi tot asa facem gemurile 3kg fruct - 1 zahar;)
    Hmmm nu stiu daca mai gasim cirese... cand or sa apara caisele, dar poate mai gasim visine.
    Am insa o alta curiozitate. Am auzit de compot de corcoduse... cu miere. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa se mai gaseasca prin piata cirese de iulie. Visinele la noi din pacate nu prea sunt dar intentionez sa cumpar de la vecinii care au (asta pana cand vor rodi visinii nostri adica la anul sau peste 2 ani)
      Imi place mult, cel mai mult compotul de visine dar si dulceata de visine.
      Nu am auzit de combinatia asta, compot de corcoduse cu miere. Am facut o combinatie acum vreo 2 ani la compot de cirese cu nu mai stiu ce fructe la care am adaugat si rom si menta, conform instructiunilor. L-am aruncat, hahaha. A fost oribil. La compot nu mai fac combinatii ca m-am lecuit, fac numai la dulceata si gem. Mierea din cate stiu eu nu se fierbe pentru ca se pare ca ar deveni toxica. Probabil ca se adauga in momentul consumarii. Daca incerci sa ne spui si noua cum e. :)))

      Ștergere