Remedii naturale pentru febra

Febra este un simptom frecvent in randul micutilor, mai ales in perioada rece, cand microbii de raceala si gripa circula liberi.

Cresterea temperaturii corpului nu inseamna de fiecare data ca micutul s-a imbolnavit si nu este un motiv de panica pentru parinti. Uneori, febra lupta impotriva infectiilor prin cresterea substantelor antivirale si antibacteriene din sange. Mai mult decat atat, temperatura crescuta a corpului este arma potrivita pentru celulele infectate cu un virus gripal.

Tocmai din aceste motive, copiii nu trebuie indata tratati cu medicamente pentru a scapa de febra. Cateva remedii naturale pot diminua simptomele neplacute, dar in acelasi timp permit o evolutie benefica a temperaturii impotriva microbilor. Remediile naturale il vor ajuta pe cel mic sa se simta mai bine, mai ales daca febra este asociata cu dureri de cap si lipsa de somn.

O baie calduta inainte de culcare poate ajuta corpul sa elibereze din caldura acumulata. In plus, le va da celor mici ocazia sa se relaxeze si sa uite de disconfortul dat de febra.
Hidratarea corespunzatoare este necesara, deoarece organismul pierde multe fluide din cauza febrei. Si fructele proaspete pot fi o sursa buna de hidratare.
Sosetele umede sunt o solutie din batrani pentru a reduce temperatura corpului. Trebuie doar sa umezesti o pereche de sosete de bumbac, iar apoi sa ii pui celui mic peste ele si o pereche de sosete de lana. In asa fel, somnul va fi mult mai linistit. In loc de apa, sosetele pot fi inmuiate in otet sau spirt cu aceleasi beneficii.
Ceaiul de menta, de coada soricelului sau din flori de soc ajuta la reducerea rapida a temperaturii corpului. O lingurita de miere in ceaiul fierbinte il va face pe cel mic mai dornic sa bea si poate chiar sa mai ceara o cana. Cu siguranta nu ii va face rau.
Vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva racelii, a gripei si a febrei. In plus, intareste sistemul imunitar si hidrateaza corpul, asa ca orice sursa de vitamina C sau supliment sunt binevenite.
Cateva felii de ceapa puse in sosete pot face minuni, cu exceptia mirosului si a lacrimilor cauzate de curatarea legumei.
Tot sosetele sunt secretul reducerii febrei, dar de aceasta data trebuie umezite in albusuri de oua.
Nu in ultimul rand, camera in care sta bolnaviorul trebuie aerisita cat mai des.

sursa: mami.ro