Beneficiile consumului de apă

Toată lumea are nevoie de apă. Toată lumea știe că apa înseamnă sănătate. Dar nu toată lumea știe care sunt beneficiile consumului de apă.
Pierderea în greutate: apa reduce senzația de foame, e un supresor al apetitului, iar astfel vei mânca mai puțin. În plus, apa nu are calorii.
Remediu natural pentru migrene: ajută la ameliorarea durerilor de cap și de spate, cauzate de deshidratare. Deși sunt multe cauze ale apariției durerilor de cap, deshidratarea este cea mai întâlnită.
Corp mai tânăr cu piele sănătoasă: vei arăta mai tânăr atunci când pielea ta este hidratată. Apa ajută la refacerea țesuturilor pielii, o hidratează și îi crește elasticitatea.
Productivitate mai mare: creierul tău este în mare parte alcătuit din apă, astfel, apa te ajută să gândești mai bine, să fii mai atent și mai concentrat.
Rezistență la efort: apa reglează temperatura corpului. Asta înseamnă că te vei simți mult mai energic atunci când faci exerciții fizice. Apa, de asemenea, ajută la dezvoltarea și menținerea masei musculare.
Ajută digestia și previne constipația: apa crește nivelul metabolismului, deoarece ajută digestia. Fibrele și apa merg mână în mână, astfel încât mișcările intestinale să aibă loc zi de zi.
Mai puține crampe și entorse: hidratarea corectă te ajută să păstrezi articulațiile și mușchii hidratați, astfel încât vor fi șanse mai mici să te alegi cu crampe și entorse.
Șanse mai mici de îmbolnăvire: hidratarea optimă ajută în lupta împotriva gripei și a altor boli, cum ar fi pietre la rinichi și atac de cord. Apa cu lămâie este utilizată pentru afecțiuni cum ar fi bolile respiratorii, probleme intestinale, reumatism și artrită. Cu alte cuvinte, consumul de apă îmbunătățește sistemul imunitar.
Ameliorează oboseala: apa este folosită de organism pentru a elimina toxinele și reziduurile din organism. În cazul în care corpul tău nu are suficientă apă, inima, de exemplu, trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge oxigenat către toate celulele. Dacă organele sunt epuizate, așa vei fi și tu.
Bună dispoziție: corpul tău se simte foarte bine atunci când este hidratat, iar asta te face să te simți fericit.
Reducerea riscului de cancer: unele studii arată că, bând o cantitate optimă de apă se reduc riscurile de cancer de vezică urinară și de colon. Apa diluează concentrația de agenți cauzatori de cancer din urină și scurtează timpul în care acestea sunt în contact cu mucoasa vezicii urinare.

Nu știi ce cantitate de apă trebuie să bei zilnic?

Aportul zilnic necesar de apă este de 40 ml/kilocorp/zi. De ex.: 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Atenție, acest necesar se referă exclusiv la apă (sau ceaiuri neîndulcite), nu la alte lichide (ciorbe, supe, lapte, sucuri, etc.).