Pasiunea de a decora tegole

Cum s-a nascut minunata pasiune de decorare a tegolelor?

Cu siguranta, asa cum se intampla in foarte multe sectoare ale hobbystici, devine o adevarata ,,lovitura de fulger'' care te atinge dintr-o data, te face sa te indragostesti de aceasta arta chiar daca pana atunci nici macar nu te-ai gandit la acest tip de decorare. Odata ce ti-a intrat in sange nu te mai poti elibera!

Tegola deriva din latinul ,,tegere'' care inseamna  ,,a acoperi''.

Cand ne gandim la tegole primul impuls este acela de a ne imagina o casa in miniatura unde tegola formeaza peretii externi, fatada casei.


Pentru aceasta decoratie putem utiliza mai multe tehnici folosind atat hartia de decupaj cu imagini de fatade  imprimate cat si servetelele speciale normale sau in hartie de orez.



Deasemeni, pentru tehnica 3D in comert putem intalni diverse accesorii in miniatura, balconase, tegole (tigla) pentru acoperis caramizi, fantani arteziane, masute si scaune pentru gradina, vase cu flori etc...



Fantezia nu cunoaste insa limite, tegolele sunt superbe indiferent de tehnica (pictorica, 3D, materica etc) si compozitie ( floreala, religioasa, animala, peisaje, zane, disney,  portrete etc)