Inhalatiile se fac cel putin 10 minute

sursa foto: sanatate.bzi.ro

Inhalatiile cu ulei esential de cuisoare sunt benefice in caz de infectii respiratorii insotite de tuse.  Au proprietatea de  a calma tusea si durerile de cap.

Coada-soricelului, eficienta in bronsite

Simptomele astmului bronsic, ale rinitelor, ale bronsitelor cronice si ale rinosinuzitelor pot fi ameliorate cu ajutorul inhalatiilor cu coada-soricelului.

Se face o infuzie din 2-3 linguri de flori la o jumatate de litru de apa clocotita. Inhalatia se poate face si tinand timp de 1 minut vasul pe foc. Dupa ce se mai raceste putin se fac aspiratii nazale, care sunt recomandate in tratamentul sinuzitelor.

Guturaiul trece cu busuioc si chimen

Daca ai gripa sau guturai, te ajuta inhalatia cu busuioc si cu chimen. Intr-un vas cu apa clocotita se pun doua lingurite cu amestec de plante si se sta cu capul deasupra vasului, pana se evapora aburul. Este indicat sa se faca doua inhalatii pe zi, dimineata si seara, inainte de culcare. Poti scapa de afectiunile cailor respiratorii si cu aburii de la cartofii fierti fara coaja. Au proprietati deosebite si in tratamentul guturaiului. Inhalatiile, in special cele cu ulei esential, NU trebuie efectuate de catre femeile gravide si copiii mici. Atentie si la persoanele astmatice, la care se poate declansa bronhospasm.

Otetul de mere, solutie contra migrene

Medicii fitoterapeuti sfatuiesc ca imediat ce apar primele semne ale gripei sa se faca inhalatii cu otet mentolat. Acesta se prepara din 200 ml de otet in care s-au tinut la macerat 2 linguri de menta uscata.

Daca suferi de migrene, fa inhalatii cu otet de mere in amestec cu apa sau cu infuzie de busuioc, in parti egale. Trebuie sa stai cel putin cinci minute cu capul deasupra vasului si sa inspiri cat mai mult abur cald pe nas. Daca migrenele sunt foarte puternice, pune din nou vasul pe foc si repeta operatia.

Solutie in caz de infectii respiratorii

Inhalatiile reprezinta o modalitate terapeutica deosebit de eficienta si utilizata inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diferitelor afectiuni. Acestea se pot face cu ajutorul vaporilor de apa fierbinti, in care se adauga cateva picaturi (5 sau 6) de ulei esential pur sau amestec de uleiuri esentiale. Se pot utiliza si vaporii fierbinti de ceai obtinut prin infuzie sau decoct. In aceasta perioada, cand ne confruntam cu o avalansa de infectii respiratorii, inhalatiile pot  ameliora simptomele: calmeza tusea spastica, favorizeaza expectoratia, diminueaza congestia mucoasei cailor respiratorii superioare, usureaza respiratia. Inhalatiile au actiune antiseptica si antiinflamatorie si se pot utiliza in caz de rinita, rinofaringita, amigdalita, traheobronsita, laringita, sinuzita. (sursa: clicksanatate.ro)