duminică, 17 ianuarie 2016

Cazul Bodnariu

Trebuie sa se faca bine diferenta intre maltratare si corectie. Nu am fost niciodata de acord cu violenta in familie, consider insa ca sunt anumite momente in care parintii trebuie sa ia atitudine cand vine vorba de proprii lor copii... Fiecare isi educa copilul asa cum poate, nu toti copiii sunt foarte cuminti si intelegatori asa cum nu toti copiii sunt foarte obraznici si neascultatori. Deasemeni, nu toti parintii sunt foarte rabdatori.
 Atunci cand vorba buna nu da nici un rezultat, consider ca o mica palma de atentionare, la fund sau o tragere de urechi  nu se cheama maltratare ci mai degraba educare atunci cand vorba buna nu functioneaza.
 Cazul Bodnariu a fost mediatizat, toata lumea vorbeste despre el. Statul nu are nici un drept sa indeparteze copiii din sanul familiei, statul trebuie mai degraba sa sprijine familia si sa acorde consiliere gratuita parintilor, atunci cand e cazul. Desigur, sunt anumite cazuri grave in care se impune indepartarea din familie a copiilor abuzati fizic. Si cand spun abuz ma refer la violuri si batai excesive. Doar atunci statul are dreptul si obligatia sa intervina....dar de aici si pana la o palma data unui copil ca e prea mofturos sau prea agresiv si nepoliticos  in vorbe si fapte...e o mare diferenta...Desigur, in acest caz, al familiei Bodnariu, solutia cea mai buna pentru ei si pentru copiii lor ar fi fost sa traiasca in Romania cunoscand legile din Norvegia. Solutia cea mai buna de altfel si pentru toate familiie straine care locuiesc in Norvegia, degraba sa paraseasca aceasta tara pentru siguranta copiilor lor... Pana la urma vina nu apartine statului cretinoid, el incearca...vina apartine parintilor pentru ca au acordat o prea mare putere acestei institutii, protectia copilului care numai protectie nu e...
Am auzit ca acesti copii sunt luati, rapiti practic si dati spre adoptie cuplurilor de homosexuali...
Dumnezeule, cateodata pur si simplu nu mai am cuvinte...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu