Vopseaua de par naturala Henna

Am observat ca vopseaua de par naturala Henna este foarte criticata de doamne si domnisoare asa ca am decis sa scriu cate ceva si despre ea.
In 2012 am hotarat sa imi tai parul foarte scurt pentru ca era foarte deteriorat de la vopselurile de par folosite de-a lungul anilor. Timp de 2 ani nu mi-am mai vopsit parul, l-am lasat sa se regenereze, l-am spalat numai cu sampon bio de la Life Care, desigur.
Luna trecuta am decis sa-i schimb tonalitatea insa cu o vopsea naturala. M-am documentat despre Henna pe site-uri, bloguri si forumuri. Parerile erau impartite asa ca am decis sa testez pe propriul par. Rezultatul a fost grozav. Parul meu a fost acoperit in proportie de 100%
Am urmat indicatiile, am amestecat pulberea cu apa fierbinte si am masat parul proaspat spalat si bine uscat. Compozitia nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea dura, trebuie sa fie precum o maioneza.
Parul l-am acoperit cu pelicula transparenta, apoi cu un prosop si am stat asa 2-3 ore. Am clatit doar cu apa calda. Samponul l-am folosit dupa 3 zile, conform indicatiilor.
Succesul a fost garantat pentru ca parul meu nu a fost vopsit inainte cu produsele chimice. Inainte de a trece la acest pas trebuie sa acordati timp de regenerare a parului.

Dar ce este Henna?

Henna este un produs vegetal natural care provine din frunzele uscate ale copacului de Henna (Lawsonia inermis) care au fost apoi pulverizate.
Frunzele de Henna au fost folosite inca din antichitate ca un colorant natural care confera parului stralucire, suplete, rezistenta, fiind astfel un excelent regenerator al parului.
Planta henna are proprietati antibacteriene si antifungice fiind foarte utila si pentru tratarea exemelor.

Alegerea apartine fiecarei femei in parte. PRODUSE CHIMICALE sau PRODUSE NATURALE? Eu am ales PRODUSE NATURALE, din dragoste pentru parul meu, din dragoste pentru corpul meu :)